Kineska pogača

29/03/2018
"Kinezi možda ne jedu hleb, ali prave odlične pogače, uverite se sami "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano643
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • kvasac - kockica
  • šećer - prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo vodu i dodajemo šećer i kvasac. Sačekamo malo da nadođe i dodajemo so.

Prosevamo brašno i pravimo udubljenje, u koje sipamo smesu sa kvascem. Umesimo ne mnogo tvrdo testo i uvijamo mokrom krpom. Ostavljamo da nadođe na toplom jedan sat.

Od testa pravimo dve jednake lopre, koje razvučemo na tanke kore. Trudimo se da budu pravougaonici. Obilno namažemo uljem i savijamo jedan kraj ka sredini. Drugi takođe. Itako oblikovano sečemo trakice, što je moguće tanje.

Stavljamo po četiri trakice na kockicu, i lagano ih učvrstimo i uvijamo. Dobija se nešto kao ružice. U šerpu stavljamo jednu šolju vode da provri. Odozgo stavite rešetku, poređajte ružice, i ponovo poklopite šerpom.

Tako ih kuvajte na pari oko 40 minuta. Kad budu gotove, stavite ih u ugrejano ulje, i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na ubrus da se ocede i servirajte. Budu veoma ukusne!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti