Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom i sosom od pečuraka

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
31/03/2018
"Malo sosa od pečuraka i gnezda od mlevenog mesa se pretvaraju u raskošno jelo, odgovarajuće i za specijalne trenutke "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano287
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa začinima, sitno samlevenim povrćem i prezlom. Začinite i ostavite u frižideru da upije sve mirise.

Za nadev isecite kisele krastavce, pečurke i topljeni sir na kockice.

Od začinjenog mlevenog mesa napravite 10 lopti i poređajte ih u odgovarajući pleh za pečenje. Uz pomoć čaše pritisnite svaku loptu u srednu tako da se dobije gnezdo. Ravnomerno napunite nadevom, u svako gnezdno stavite krastavce, pečurke i topljeni sir.

Pecite u rerni oko 40-50 minuta.

Izvadite pleh i u svako gnezdo stavite kečap i obilno pospite kačkavaljem. Pecite dok se kačkavalj ne rastopi.

Za sos od pečuraka:

U odgovarajućoj posudi rastopite maslac, dodajte i malo ulje, prorpžite beli luk i zapržite pečurke i izrendajte šargarepu, dodajte brašno, sipajte malo mlake vode ili bujon, dodajte i pavlaku, ostavite sve da se dinsta, pred kraj dodajte vino u smesu. Začinite začinima. Iscedite limun i pospite iseckanim peršunom.

Servirajte gnezda tako što ih prelijete sosom i ukrasite po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar