Pileći želuci sa maslacem i belim lukom

01/04/2018
"Ko bi pretpostavio da nešto ovako prosto, može biti toliko ukusno "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 060
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći zeluci - 500 g
  • maslac - 80 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • balsamiko - 1 supena kašika
  • vegeta
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo želuce i operemo ih. U šerpu stavljamo gotove, oprane želuce sa malo vode - koliko da ih pokrije. Čim provri, skidamo sa vatre.

Operemo ih, sipamo ponovo vodu sa malo soli i ostavljamo da se potpuno skuvaju. Kad budu gotovi, ocedimo ih.

Očistimo beli luk i izgnječimo ga u avanu. Pomešamo ga sa balsamikom. Gotovu smesu dobro promešamo.

U tiganju rastopimo maslac i ugrevamo ga. Sipamo želuce i ostavljamo ih da se kuvaju dok ne dobiju boju. Stavljamo biber i posipamo vegetom. Promešamo. Sipamo beli luk i ponovo promešamo.

Skidamo sa vatre. Serviramo ovako ili po želji da odgovarajućim prilogom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar