Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u Maslacu»Pečurke na mlekarski način

Pečurke na mlekarski način

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
831936
Pečurke na mlekarski način2 / 3
02/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kada su pečurke sveže ne treba da žalite maslac - mlekarska poslovica"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 kilogram krupnih pečuraka
  • sir - 300 g
  • maslac - 100 g, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane pečurke se očiste od panjića. Poređaju se u posudu za pečenje okrenute na gore i na mesto panjića sa stavlja parčence sira.

Prelivaju se topljenim maslacem i peku se u umerenoj rerni dok ne budu gotove. Panjići mogu da se iskoriste za supe, nadeve ili druga jela.

Servirajte pečurke na mlekarski način kao predjelo ili garnirung.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: