Način pripreme
Isecite teleće meso na zalogaje. Isecite luk i pečurke na tanke polumesece. Isecite beli luk na sitno. Ispecite paprike i oljuštite ih. Isecite ih na lente.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju na umerenu temperaturu. Dodajte pečurke, luk, beli luk, paprike i so. Promešajte i poklopite poklopcem.
Kuvajte oko 15 minuta, dok mešate povremeno dok povrće ne omekša. Izvadite povrće iz tiganja i zapržite meso dok ne dobije braonkastu boju oko 10 minuta dok mešate.
Izvadite meso. Ako ima potrebe sipajte 1-2 kašike ulja. Sipajte u propržite brašno, alevu papriku, kumin i paradajz pire.
Dodajte po malo bujona, dok mešate da se ne dobiju grudvice od brašna. Ostavite bujon da provri i vratite meso i povrće.
Pokrijte poklopcem i kuvajte na slaboj temperaturi oko sat do sat i po. Kad bude gotovo isecite mirođiju u sipajte u gulaš. Servirajte gulaš sa skuvanom dugačkom pljosnatom pastom.