Način pripreme
Isecite meso na krupnije kockice, a rebra na komade 4 cm, tako odstoje u plastičnoj gajbi za povrće jednu noć, ali odvojeno, da se ocedi voda.
Prvo pečete samo rebra, a posle meso. Stavite isečena rebra u dubok pleh, koji može da stane u rernu, posolite po ukusu, promešajte da se posole ravnomerno. Na isti način pospite biberom i promešajte.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobije lepu boju, da puste sopstveni sos i mast.
Rebra poređajte uspravno u tegle, ali nemojte da bude pretrpano, i 1 prst ispod ruba tegle. Sipajte malo soka iz masti u svaku teglu (na primer 4-5 supenih kašika). Zatvorite tegle poklopcem, da bi bilo sigurno.
Na isti način uradite sa mesom, posolite i promešajte, pospite biberom i promešajte, pecite dok ne dobiju lepo boju i punite tegle, sipajte po malo od soka, ali nemojte da prepunite, i vakumirajte.
U veliki kazan za kuvanje poređajte tegle, sipajte hladnu vodu, 3 prsta iznad njih, pokrijte ih nečim teškim i kuvajte 2 sata nakon što provri voda.
Skinite sa vatre, ali nemojte vaditi tegle, nego nekomo hvatalicom okrenite naopako i pritisnite nečim teškim (na primer daskom ili ciglom), ostavite tako dok se potpuno ne ohlade. Čuvajte tegle u hladnom podrumu.
Komentari