Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Pečena svinjetina i rebra u tegli

Pečena svinjetina i rebra u tegli

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pečena svinjetina i rebra u tegli5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
"Ako bi trebalo da biramo između kompota i pečene svinjetine i rebara u tegli, pogodite koliko bismo imali tegli svinjetine"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso
  • svinjska rebra - od jednog praseta
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na krupnije kockice, a rebra na komade 4 cm, tako odstoje u plastičnoj gajbi za povrće jednu noć, ali odvojeno, da se ocedi voda.

Prvo pečete samo rebra, a posle meso. Stavite isečena rebra u dubok pleh, koji može da stane u rernu, posolite po ukusu, promešajte da se posole ravnomerno. Na isti način pospite biberom i promešajte.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobije lepu boju, da puste sopstveni sos i mast.

Rebra poređajte uspravno u tegle, ali nemojte da bude pretrpano, i 1 prst ispod ruba tegle. Sipajte malo soka iz masti u svaku teglu (na primer 4-5 supenih kašika). Zatvorite tegle poklopcem, da bi bilo sigurno.

Na isti način uradite sa mesom, posolite i promešajte, pospite biberom i promešajte, pecite dok ne dobiju lepo boju i punite tegle, sipajte po malo od soka, ali nemojte da prepunite, i vakumirajte.

U veliki kazan za kuvanje poređajte tegle, sipajte hladnu vodu, 3 prsta iznad njih, pokrijte ih nečim teškim i kuvajte 2 sata nakon što provri voda.

Skinite sa vatre, ali nemojte vaditi tegle, nego nekomo hvatalicom okrenite naopako i pritisnite nečim teškim (na primer daskom ili ciglom), ostavite tako dok se potpuno ne ohlade. Čuvajte tegle u hladnom podrumu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Zdravo!Zasto prvo meso se pece pa onda
07.02.2024 12:45