Kurban čorba od jagnjećeg vrata

03/04/2018
"Jednostavna i mnogo ukusna čorba od vrata - jedeš i ne možeš da se zasitiš "
Priprema15 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno195 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano688
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće vrat - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Došlo je vreme za svežu jagnjetinu i varijante jela, pripremljenih od ukusnog mesa.

Evo jedan omiljeni recept za jagnjeću kurban čorbu - jednostavnu i ukusnu.

Vrat se dobro opere i stavlja u duboku posudu i kuvajte na tihoj vatri bar nekoliko sati. U vodu stavite dve glavice luka - oljuštene i isečene na 4 komada. Luk dobro začini meso i čorbu - slatkast ukus i prijatan, skroman miris.

Kad meso počne da se odvaja od kostiju, izvadite ga, odvojite od kostiju i ostavite sa strane.

Očistite krompir, isecite na kockice i stavite u vodu, u kojoj ste kuvali meso. Pre nego što se skuva, meso isecite na veće komade i vratite u šerpu. Promešajte.

Začinite solju i biberom. Servirajte toplu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar