Kompot od isečenih breskvi

05/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4230
"Da zatvaraš breskve u kompot je kao da zatvaraš komadiće leta u kojima ćeš uživati tokom zime!"
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije25
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano915
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Breskve se dobro operu i očiste od koštica. Iseku se na parčiće, niti mnogo debele niti previše tanke.

Kriškama se pune čiste tegle tako da voće bude tri četvrtine obima tegle i dopunjuje se vodom do ivice.

Sipa se šećer supenom kašikom. Normalno je 5-6 kašika, ali ako volite slađe dodajte još šećera.

U svaku teglu može da se stavi i po jedan list rozetle ako ga volite.

Zatvaraju se novim poklopcima. Poređaju se u veliki kazan, prekrivaju toplom vodom dva-tri prsta iznad poklopaca.

Kuva se kompot dok ne bude gotovo voće, oko 20 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar