Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom /odvojimo jedno žumance. Dodajemo sveže mleko i esenciju.
Sipamo smesu u mini pekaru, dodajemo brašno i odozgo kvasac. Uključujemo mini pekaru na program testo, dok se mesi sipamo po malo od masti da se potpuno integriše.
Sačekamo da se testo ugreje i da odstoji oko 15 minuta, i prebacujemo u duboku posudu.
Posudu pokrivamo folijoim i stavljamo urernu na 30-40 stepeni. Nadolzi.
Kad dovoljno nadođe, vadimo ga i namazanim rukama delimo na tri lopte. Svaku loptu razvlačimo, u svaku stavljamo oko 3 parčeta krupnije isečenog ratluka, i uvijamo u rolat.
Nakon toga uplićemo tri rolata u pletenicu, labavu. Stavljamo pletenicu u pravougaoni pleh, pokrivamo folijom i ponovo stavljamo u rernu da nadođe.
Kad nadođe i ispuni pleh, pojačavamo rernu na 180 stepeni, milibrot namažemo jajetom pomešanim sa malo vode ili mleka, posipamo šećerom i stavljamo da se peče.
Kad izvadimo iz rerne, gotov milibrot uvijamo u krpu 5 minuta i nakon toga mažemo koricu /četkom/ šećernim sirupom, pripremljenim od 1 supene kašike šećera i 1 supene kašike vode, i ponovo uvijamo u krpu dok se potpuno ne ohladi.