bonapeti.rs»Recepti»Pite»Zeljanica»Pita sa prženim kiselim kupusom

Pita sa prženim kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Pita sa prženim kiselim kupusom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
05/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"A sa poslednjim kiselim kupusom koji je iseckan i nije za sarmu, napravite sočnu pitu sa prženim kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo glavicu kupusa na sitno. Zagrevamo 150 ml ulja u dubokom tiganju u dodajemo isečen kupus. Pržimo ga dobro oko 30-40 minuta dok ga često mešamo.

Kada je kupus gotov, sklanjamo s vatre. Uzimamo dve kore, posipamo sa 2-3 kašike ulja i raspoređujemo deo isprženog kupusa. Uvijamo u rolat, posle još dve kore na isti način, kao prvu, i tako dok se ne potroše kore i nadev.

Poređamo u podmazanu posudu za pečenje. Mažemo odozgo gotovu pitu s malo ulja i stavljamo pitu u prethodno zagrejanu rernu.

Pečemo oko 40 minuta na 200 stepeni. Ako je neophodno pokrivamo folijom da ne izgori. Vadimo, kada je gotova, posipamo s malo vode i zavijamo krpom da odstoji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
51
40
30
20
11
Oceni: