Način pripreme
Zeca isečemo na porcije i posipamo ga sa svih strana solju i biberom.
Pržimo dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana u prethodno ugrejanom ulju. Nakon toga vadimo iz tiganja zapržene komade i stavljamo ih u poklopljenu šerpu, da budu na toplom.
U preostaloj masti u tiganju dodajtemo šećer, mešamo dok se ne karamelizuje i dodajemo luk, isečen na polumesece. Kad omekša, dodajemo pečurke isečene na ivice i dinstamo nekoliko minuta.
Skidamo sa vatre, posolimo i pobiberimo po ukusu, i dodajemo deo sitno iseckanog peršuna.
Na dno velike glinene đuvečare (prethodno namazane uljem) poređamo polovinu krompira. Preko njih rasporedimo polovinu smese od luka i pečuraka i dodajtemo 1-2 lovorova lista i 2-3 zrna bibera.
Preko stavljamo komade zečetine. Pokrivamo preostalim delom luka, nakon toga drugom polovinom krompira.
Prelivamo vinom (pivom) i bujonom.
Pečemo na 200 stepeni. Glinenu đuvečaru stavljamo u hladnu rernu, nakon toga pečemo oko 2-2.5 sata u zavisnosti od rerne. Na kraju posipamo preostalim iseckanim peršunom.8