Način pripreme
1. Ugrejte malo pavlaku i u njoj rastvorite kašiku šećera i kvasac, izrmvite prstima. Ostavite da se aktivira 5-8 minuta.
2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u njega sipajte jedno jaje, malo umućeno, kašike ruma, rastopljeni maslac i kvasac.
3. Zamesite meko, elastično testo i prebacite ga na radnu površinu, nema potreba da je posipate brašnom, zato što je testo masno i ne lepi. Mesite 10-15 minuta i nakon toga ga udarajte 100 puta o radnu površinu. Oblikujte loptu, vratite u posudu i pokrijte streč folijom i odozgo krpom. Ostavite da nadođe dva sata na toplom.
4. Premesite ponovo pet minuta i podelite na 9 jednakih delova, od kojih oblikujete loptice i posle rukama napravite fitilje. Svaki od njh razvije oklagijom, da se spljeska, i u sredinu, po dužini stavite liniju tečne čokolade, (čokolada treba da bude na sobnoj temperaturi, da bi stvarno bila tečna). Uvijte tako da dobijete tanak rolat i da nadev ne izađe, nakon toga oblikujte u srce, tako što dva kraja podivijete ka unutra, uvijete krajnje delove na dva rolata, i lagano povučete zaobljeni deo, tako da dobije oblik srca.
Poređajte na rastojanju jedno od drugog, u pelh, namazan ili obložen papirom za pečenje. Zato što nisu svi mogli da stanu u jedan pleh, ja sam pekla iz dva puta.
5. Ostavite ponovo da nadođu (stavila sam ih u ugrejanu rernu na 45 stepeni, i kad sam ih stavila unutra, isključila sam rernu - tako se proces ubrzava i stvarno budu mnogo ukune).
6. Namažite drugim, umućenim jajetom i obilno pospite braon šećerom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta svaki pleh. Pratite za svaki slučaj i čim dobiju zlatnu boju, možete probati čačkalicom za zube, ali nemojte otvarati rernu pre nego što prođe bar 18-20 minuta.
Idelane za praznični doručak za dan zaljubljenih.
Neka vam je slatko!