Ćureći file u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ćureći file u rerni
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 11
08/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"Garantujemo da će biti ukusno, obećavamo da će biti sočno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Odvojte kožicu od filea, operite i osušite, ne secite potrebni su nam celi.

U posudu iscedite sok od pomorandže, pomešajte sve začine, so i maslinovo ulje (karamfiliće istucajte).

2. Narendajte na fino rende beli luk, nijme natrljajte ćureće meso i stavite ga u pripremljenu marinadu. Stavite u frižider na 2-3 sata.

3. Namažite dno posudice za pečenje sa malo maslinovog ulja, možete da pokrijete aluminijumskom folijom da vam posle bude lakše čišćenje.

Stavite filete i izlijte preko njih marinadu. Ostavite 30 minuta na sobnoj temeperaturi.

4. Zagrejte rernu na 195 stepeni i ispecite meso za oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatastu preplanulost. Proveravajte ga i nemojte previše da ga prepečete da se ne presuši.

Servirajte toplo sa garnirungom od povrća po izboru.

Lako i veoma ukusno!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: