Način pripreme
1. Odvojte kožicu od filea, operite i osušite, ne secite potrebni su nam celi.
U posudu iscedite sok od pomorandže, pomešajte sve začine, so i maslinovo ulje (karamfiliće istucajte).
2. Narendajte na fino rende beli luk, nijme natrljajte ćureće meso i stavite ga u pripremljenu marinadu. Stavite u frižider na 2-3 sata.
3. Namažite dno posudice za pečenje sa malo maslinovog ulja, možete da pokrijete aluminijumskom folijom da vam posle bude lakše čišćenje.
Stavite filete i izlijte preko njih marinadu. Ostavite 30 minuta na sobnoj temeperaturi.
4. Zagrejte rernu na 195 stepeni i ispecite meso za oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatastu preplanulost. Proveravajte ga i nemojte previše da ga prepečete da se ne presuši.
Servirajte toplo sa garnirungom od povrća po izboru.
Lako i veoma ukusno!
Prijatno!