Posne paprike punjene prazilukom i pirinčem

09/04/2018
"Neverovatno ukusne i posne - kako da ih ne probate "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano342
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom desmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo ulje i iseckan praziluk, šargarepu i celer, da omekšaju, nakon toga dodajemo pirinač, dok ne postane providan, i dodajemo paradajz i jednu šolju tople vode.

Zčinimo miksom bibera i čubrom, solju i dva bujona od povrća.

Nakon što se zgusne, počinjemo da punimo očišećne i oprane paprike, nožem napravimo malu rupu, da ne bi ostale žive iznutra.

Ređamo ih u pleh i prelivamo toplom vodoom, uvijamo pleh folijom da ne izgore.

Stavljamol u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti