Način pripreme
Krompir za knedle stavljamo da se skuva 30 minuta. Dok je još topao ljuštimo ga i stavljamo na površinu posutu brašnom. Gnječimo ga veoma dobro i dodajemo nakon toga jaje, brašno, so i jedan prstohvat muskatnog oraščića.
Ako je neophodno dodajemo još malo brašna. Ne treba da se mesi dugo. Oblikujemo meko, blago žilavo testo, koje uvijamo u rolat i sečemo na kriške debljine 5 mm.
Svaku od njih razvijamo prstima preko nabrašnjene površine, tako da se zaoštre krajevi da se dobije oblik tompusa. Posipamo ih brašnom i ostavljamo da odstoje nekoliko minuta.
Gotove knedele spuštamo u vrelu posoljenu vodu. Kada su spremne za vađenje one isplivaju. Ocedimo ih od suvišne vode. Dodajemo malo soli. Blago ih zapržimo.
Po želji pri prženju knedli možemo da dodamo praziluk, mladi luk ili nešto drugo po izboru. U ovom slučaju ja sam koristila praziluk.