Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Jela u đuvečari»Gnezdo od mlevenog mesa u đuvečari

Gnezdo od mlevenog mesa u đuvečari

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Gnezdo od mlevenog mesa u đuvečari
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Stavljaš, pečeš, jedeš - zato volimo đuvečare - svaki put odličan rezultat sa minimalno truda"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • biber
  • kumin
  • čubar
  • kobasica - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • pečurke - 2 komada
  • prezle - 3 supene kašike
  • kačkavalj - 100 g
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleveno meso sa začinima.

Namažemo đuvečare maslacem i posipamo prezlama.

Mleveno meso podelimo na tri lopte, svaku stavljamo u đuvečaru.

Tako razvučemo mleveno meso u đuvečare, obikujemo rupu u sredini.

Odozdo stavljamo kobasicu, isečenu na kockice, preko stavljamo paradajz, kisele krastavce - sve to sitno iseckano.

Odozgo izrendamo kačkavalj i u sredini pravimo rupu, u koju razbijemo jaje.

Poklopimo i pečemo dok ne bude gotovo.

Serviramo sa sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: