bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Gozba od domaće kokoške sa krompirom

Gozba od domaće kokoške sa krompirom

Gozba od domaće kokoške sa krompirom
Fotografije: Hristiliana Vasileva
1 / 2
14/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije7
"Domaći paprikaš koji će obradovati i male i velike Pripremite ga sa mnogo ljubavi i uživajte"

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 - 500 g
  • domaća kokška
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • piskavica - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 1/2 supene kašike
  • paradajz sos - 250 ml
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kokošku operite i podelite na porcije. Nakon toga stavite da vri sa malo soli. Za to vreme luk, šargarepu i papriku isecite na kockice.

Krompir oljuštite i isecite. U šerpu sipajte malo ulja. Kad se ulje ugreje stavite isečene paprike, šargarepu i luk.

Pržite dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Nakon toga dodajte isečene krompire. Promešajte i sipajte paradajz sos. Dodajte i navedene začine.

Ostavite da malo vri i sipajtevodu. Kad krompir bude skoro gorov, dodajte prethodno kuvanu kokpošku. Ostavite da vri još malo.

Nakon toga, u posebnu posudu stavite po 6 supenih kašika brašna, 2 supene kašike ulja, 1 kašičicu soli i sipajte malo vode. Promešajte lepo dok ne dobijete homogenu smesu. Smesa treba da bude gusta kao boza.

Kad krompir bude potpuno gotov sipajte smesu sa brašnom i promešajte. Gozbu ostavite da vri malo na vatri i skinite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: