Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Empanada»Empanade sa spanaćem

Empanade sa spanaćem

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Empanade sa spanaćem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"Za tren oka ćete ih pripremiti - treba vam samo malo lisnatog testa i spremni ste"

Potrebni sastojci

  • suvo grožđe - 25 g
  • maslinovo ulje - 25 ml
  • spanać - 450 g, listovi
  • inćuni - 6 komada, iz konzerve
  • beli luk - 2 čena
  • pinjole - 25 g
  • lisnato testo - 350 g
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili nadev potopite suvo grožđe u toplu vodu na 10 minuta, nakon toga procedite i isecite krupnije.

U tiganju ugrejte maslinovo ulje i dodajte jaja. Promešajte i ostavite pokriven da se zaprži na tihoj vatri oko 2 minuta dok ne počne da mekani. Skinite poklopac i pojačajte vatru dok tečnost ne ispari. Posle dodajte inćune, beli luk i začine. Promešajte još minut, nakon toga skinite tiganj sa vatre i pospite suvim grožđem i pinjolama i ostavite da se ohladi.

Za to vreme ugrejte rernu na 180 stepeni. Razvucite testo na brašnom posutoj radnoj površini i napravite ga da bude debljine 3 mm. Nakon toga svako isecite na krugove (7, 5 cm) i stavite po 2 kašičice nadeva u svaki.

Pokvasite vodom ivice i zatvorite krugove, uz pomoć viljuške ih dobro učvrstite i namažite jajetom. Poređajte na namazan papir za pečenje i pecite 15 minuta dok ne postanu mekani i zlatnobraon.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: