Način pripreme
Isecite pile na porcije, stavite u šerpu s hladnom vodom.
Stavite šerpu na vatru i nakon što provri, sipajte vodu i ponovo operite pile. Ponovo ga stavite u šerpu, nalijte hladnu vodu i stavite ga na vatru, dodajte začin od povrća i zrna bibera, kuvajte dok meso ne bude gotovo.
U posudi istopite maslac i dodajte isečen luk na sitno i pečurke na krupno, pržite dok pečurke ne dobiju blagu preplanulost.
Dodajte dobro opran i proceđen pirinač, pržite dok pirinač ne postane staklen. Sklonite posudu s vatre i dodajte zamrznut isečen spanać, dobro promešajte.
Poređajte porcije pilećeg mesa, uvijte aluminijumskom folijom posudu i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite tako 30 minuta.
Sklonite foliju i pecite 5-10 minuta dok ne dobije veoma blagu preplanulost.
Nemojte da prepečete!
Biće veoma ukusno i sočno jelo neverovatnog ukusa!