Krem supa od pečuraka sa domaćim krutonima

16/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Topla krem supa od pečuraka - da li će vam jedna porcija biti dovoljna "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za supu
  • pečurke - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • Za krutone
  • hleb - 3 kriške, crn ili integralni
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Supa:
Luk krupno iseckajte. Pečurke operite i isecite ih na listiće. U šerpu, na umerenoj vatri, otopite maslac. Kada se zagreje, isipajte luk i pečurke, posolite ih i neka se dinstaju 5 minuta.

Nakon toga malo pomalo, mešajući sve vreme, dodajte prosejano brašno, ali nemojte ga dodavati odjednom, jer će se stvoriti grudvice i krem supa neće biti glatka.

Dodajte vodu i malo zagrejano sveže mleko i pažljivo mešajte. Kuvajte supu na tihoj vatri oko 10-15 minuta. Pri kraju dodajte i biber po želji.

Krutoni:
Dve kriške crnog ili integralnog hleba isecite na kockice. Posolite, dodajte biber i alevu papriku. Stavite u tepsiju i posipajte preko malo maslinovog ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 20 minuta, tako da promešate 2-3 puta dok se peku.

slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar