Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćufte na marokanski način u sosu od paradajza

Ćufte na marokanski način u sosu od paradajza

GabrielaGabriela
Početnik
16258
Ćufte na marokanski način u sosu od paradajza
Fotografije: Gabriela
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Išli smo do Maroka da Vam donesemo ove ukusne ćufte u sosu od paradajza - i vredelo je otići"

Potrebni sastojci

  • za ćufte
  • teleće mleveno meso - 600 g
  • mladi luk - 100 g
  • jaja - 1 kom.
  • hleb - 50 g bajatog
  • prezle - 50 g
  • so
  • ljuta aleva paprika
  • cimet
  • kumin
  • muskatni oraščić - po ukusu
  • ulje - 50 ml, za prženje
  • za sos od paradajza
  • paradajz - 800 g, iz konzerve
  • crni luk - 200 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • sveže mleko - 20 ml
  • đumbir
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • masline - 150 g crnih
  • jaja - 4 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb naseći na kockice, pa preliti toplim svežim mlekom.

U mleveno meso dodati sitno naseckan luk, isceđeni hleb, jaje, prezle, so, ljutu alevu papriku, cimet, kumin i narendani muskatni oraščić, pa sve dobro sjediniti.

Oblikovati ćufte, pa ih pržiti oko 3 minuta, i pritom ih stalno okretati.

Za sos sotirati sitno naseckani crni luk u maslinovom ulju oko 10 minuta, nakon čega dodati usitnjeni beli luk i narendani đumbir. Kratko pržiti, pa dodati i paradajz.

Posoliti i dodati ljutu crvenu papriku, nakon toga dodati i ćufte, i ostaviti jelo da se krčka na slaboj vatri oko 15 minuta.

Nakon toga ga prebaciti u tavu, staviti masline, odozgo preliti jajima, pa ostaviti jelo 5-10 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: