Gnezda od krompira sa telećim mlevenim mesom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
18/04/2018
"Ukusna i neverovatna gnezda od krompira, koja se spremaju za manje od sat vremena "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano306
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i isecite na pola. Isecite i sve neravnine sa strane, tako da dobijete 2 pravougaonika. Svaki isecite na pola, pa sredinu svake polovine uređajem ili samo kašičicom napravite udubljenje, ali vodite računa da ne stignete dno. Stavite ih u hladnu vodu.

U šerpu isipajte oko 2-3 prsta ulja, zagrejte i onda ispržite osušena gnezda od krompira. Izvadite ih na salvetu.

U tiganju otopite maslac i dodajte iseckan luk, pa sve dinstajte oko 2-3 minuta. Dodajte so, biber, kumin, korijander, pa promešajte.

Dodajte mleveno meso i promešajte, sve dok se ne izmrvi. Dodajte i paradajz pire, koje ste prethodno pomešali sa bujonom, pa isipajte i bujon /oko 200 ml/. Neka se krčka 5-7 minuta. Preko posipajte iseckan peršun i sklonite sa vatre.

Gnezda od krompira poređajte u široku i plitku šerpu. Napunite ih smesom od mlevenog mesa, sipajte oko 100 ml bujona, do sredine gnezda, pa poklopite.

Neka se sve kuva oko 15-20 minuta, na umerenoj temperaturi.

Pri serviranju dodajte po 1 kašiku kiselog mleka sa malo istinjenog belog luka.

Napomena: Punjena gnezda od krompira možete spremiti i u renri na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar