Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pečene ćuftice sa kačkavaljem na podlozi od povrća

Pečene ćuftice sa kačkavaljem na podlozi od povrća

Pečene ćuftice sa kačkavaljem na podlozi od povrća
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Ćuftice sa povrćem, čaša piva i večera je spremna Ukusno, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • za ćufte
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1/2 glavice, crni
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 kašike
  • voda - 3 kašike
  • univerzalni začin - za mleveno meso
  • čubar - sušeni
  • kačkavalj - 120 g
  • sok od paradajza
  • ulje - za premazivanje
  • za podlogu od povrća
  • paprike - 2 komada, crvena, zelena
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • luk - 1 glavica, crveni
  • marinirane pečurke - 3 kašike + 2 kašike iz marinade
  • biber
  • so
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite i sitno ga iseckajte. Mlevenom mesu dodajte prezle i vodu, začine, razbijte jaje i dodajte iseckani luk. Mešajte dok se sve ne sjedini i stvite u frižider 15 minuta.

Povrće očistite od semenki, drški i omotača.

Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi na ringli. Dodajte luk i prodinstajte ga. Zatim dodajte ostalo povrće, koje ste iseckali na komadiće, pa ih dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte pečurke i marinadu, zatim posolite.

Dinstajte još 3 - 4 minuta i sklonite sa vatre.

Premažite uljem gnezda koja odgovaraju kalupu za mafine. Svakom gnezdu dodajte po 1 kašiku paradajz sosa.

Napravite ćufte, tako da u sredinu svake stavite po komadić kačkavalja.

Poređajte ćufte u kalupe za mafine i ispecite ih u zagrejanoj rerni dok ne budu gotove.

Poslužite ćufte na podlozi od dinstanog povrća. Preko njih posipajte sos, koji se napravio tokom pečenja.

Ukrasite svežim peršunom pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: