Način pripreme
Luk oljuštite i sitno ga iseckajte. Mlevenom mesu dodajte prezle i vodu, začine, razbijte jaje i dodajte iseckani luk. Mešajte dok se sve ne sjedini i stvite u frižider 15 minuta.
Povrće očistite od semenki, drški i omotača.
Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi na ringli. Dodajte luk i prodinstajte ga. Zatim dodajte ostalo povrće, koje ste iseckali na komadiće, pa ih dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte pečurke i marinadu, zatim posolite.
Dinstajte još 3 - 4 minuta i sklonite sa vatre.
Premažite uljem gnezda koja odgovaraju kalupu za mafine. Svakom gnezdu dodajte po 1 kašiku paradajz sosa.
Napravite ćufte, tako da u sredinu svake stavite po komadić kačkavalja.
Poređajte ćufte u kalupe za mafine i ispecite ih u zagrejanoj rerni dok ne budu gotove.
Poslužite ćufte na podlozi od dinstanog povrća. Preko njih posipajte sos, koji se napravio tokom pečenja.
Ukrasite svežim peršunom pre serviranja.