Srneći file

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Srneći file3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Meso divljači, spremljeno sa puno pažnje od strane pravih majstora, eto i recepta"

Potrebni sastojci

  • srneće meso - 1 kg (meso od leđnog dela srne)
  • maslac
  • ulje
  • pomorandža - 1 komad
  • vino madeira
  • brašno - od krompira, 1 kašičica
  • liker - od pomorandže, 100 ml
  • vino - 100 ml
  • bujon - mesni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite kosti i isecite ga na manje šnicle, izlupajte, pa posolite, posipajte biber i istrljajte ga začinima.

Ispržite meso sa obe strane u ulju i maslacu, pa ga ostavite na toplo mesto. U preostalom ulju dodajte malo bujona, sok od pomorandže, vino i kuvajte nekoliko minuta.

Dodajte brašno od krompira, koje ste razmutili sa vinom, prokuvajte i dodajte liker od pomorandže i komadić maslaca.

Poređajte meso u ovalan tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: