Zečija čorba sa krompirom

21/04/2018
"Ukusnija i korisnija od pileće supe, može da bude samo naša zečija supa sa krompirom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano253
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Batake stavljamo u šerpu da se skuvaju. Jednu šargarepu, belu šargarepu, takođe i polovinu glavice luka sitno isečemo i dodajemo u batake. Kad se šerpu napunimo vodom, posolimo i ostavljamo da vri, dok se meso ne skuva. Ako je potrebno skidamo penu i sačekamo da bude gotovo.

Za to vreme pravimo laganu zapršku od polovine luka, belog luka i druge šargarepe, nakon toga lagano propržimo u masti, u njih dodajemo i sitno iseckanu papriku. Krompir sečemo na sitne kockice, kao za čorbu, i stavljamo u zapršku. Poklopimo i ostavljamo da se dinsta oko 1 minuta.

Kad se zečetina skuva, izvadimo je, sačekamo da se malo ohladi i kidamo na sitne komade. U bujon u kojem smo kuvali meso dodajemo zapršku i dodajemo vodu. Vraćamo zečetinu u šerpu, zajedno sa fidom. Sačekamo da se fida i krompir skuvaju i dodajemo sitno iseckan peršun. Žumance pomešamo sa kiselim mlekom, u smesu dodajemo malo bujona i nakon toga sipamo u šerpu.

Promešamo čorbu i skidamo sa vatre. Nakon toga dodajemo maslac. Važno je da se maslac doda kad supa bude gotova, da bi mogla da pusti mirise i mast, zato što je zečetina u principu veoma suva.

Napomena: Čorbu možete servirati sa krutonima po želji, takođe možete pripremiti bez zaprške, u zavisnosti od toga kako volite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar