Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečen karfiol sa pavlakom

Zapečen karfiol sa pavlakom

Zapečen karfiol sa pavlakom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Samo kod nas zapečeni karfiol sa pavlakom zvuči kao nešto što želiš da pojedeš do poslednjeg zalogaja"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1/2 glavice
  • pavlaka - 200 ml
  • slanina - 100 g, dimljena, sitno iseckana
  • kačkavalj - izrendan
  • plavi sir - 30 - 40 g
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite karfiol na ružice. Kuvajte ga kratko u šerpi sa vodom. Izvadite, ocedite i stavite u pleh.

U tiganju rastopite maslac i ispržite slaninu. Odvojite je u jedan tanjir. U istu mast stavite pavlaku i plavi sir.

Sačekajte da provri i prelijte karfiol. Pospite kačkavaljem i slaninom.

Pecite na 200 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: