Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od paradajza»Nemačka čorba od paradajza

Nemačka čorba od paradajza

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Nemačka čorba od paradajza1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Topla ili hladna - zavisi od vašeg raspoloženja"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 500 g
  • maslac - 20 g
  • luk - 1 glavica, mala
  • šargarepa - 1 komad, mala
  • celer - 1 parče
  • peršun - 1 koren
  • voda - 1 litar
  • pavlaka - 150 ml
  • brašno - 20 g
  • šećer
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće sa korenom isecite na komadiće /sve bez luka/ i prelijte ga vrućom vodom - kuvajte ga 30 minuta i onda ga procedite, ali sačuvajte vodu.

Luk i paradajz isecite i prodinstajte ih u maslacu sa nekoliko kašika vode. Ispasirajte ih.

Razmutite brašno sa 2 kašike hladne vode i dodajte ga bujonu od povrća, pa promešajte. Dodajte paradajz sos, šećer, so po želji, pa neka se čorba još malo kuva.

Kada sklonite sa vatre čorbu od paradajza, pomešajte je sa pavlakom.

Poslužite je sa sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: