Pečurke sa pirinčem

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2385
2
6
23/04/2018
"Nema šta da mislite, ukusno je, lako se sprema i biće na vašoj trpezi manje od pola sata "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 767
  • Pregledi tokom meseca529
  • Pregledi tokom sedmice63
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 750 g, šampinjoni
  • ulje - 100 ml
  • pirinač - 200 g
  • luk - 150 g
  • limun - 1 komad
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke isecite na tračice, pa ih skuvajte u posoljenoj vodi.

Luk sitno iseckajte i prodinstajte ga u ulju sa veoma malo vode. Dodajte pečurke i pirinač, ali tek kada luk malo omekša.

Prelijte jelo vodom od pečuraka (približno oko 3 šolje vruće vode), posolite, pa ostavite da se sve kuva na tihoj vatri.

Kada pečurke sa pirinčem budu gotove, posipajte ih biberom i poslužite sa kriškom limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar