Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba od jagnjećih nogica sa kiseljakom

Čorba od jagnjećih nogica sa kiseljakom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Čorba od jagnjećih nogica sa kiseljakom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Vruća seoska čorba sa jagnjećim nogicama - okuplja sve oko stola, greje i lako zasiti. Uživajte!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće nogice - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 1 šoljica
  • krompir - 2 komada
  • kiseljak - 100 g
  • maslac - 4 kašike
  • luk - 4 struka (mlad)
  • brašno - 1 kašika
  • paradajz pire - 1 kašika
  • čubar - 1 grančica (sušena)
  • jaja - 2 komada
  • sirće - 3 kašike
  • peršun
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte jagnejće nogice hladnom vodom, pa ih stavite na ringlu da se kuvaju. Čim proključaju, ocedite bujon, pa ih kuvajte na umerenoj vatri. Kada se nogice skuvaju, uklonite kosti, vratite meso u šerpu i stavite krompir, iseckan na kockice i kiseljak, iseckan na tračice.

Posebno napravite zapršku, tako što ćete pomešati maslac, sitno iseckan luk, brašno i paradajz pire. Razredite sa malo bujona i sipajte u čorbu.

Posipajte izmrvljenim čubrom, pa neka se čorba kuva još malo. Pre nego što sklonite sa vatre, zapržite sa jajima, koja ste umutili sa sirćetom i začinili biberom i sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: