Svež kupus sa heljdom i bulgurom

25/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Kako se može spremiti nešto bez mesa, a da bude neverovatno ukusno - pa pogledajte kako "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano139
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 500 - 600 g
  • heljda - 1/2 šolje
  • bulgur - 1/3 šolje
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 100 g ili sos od paradajza
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šarena so - 1 kašičica
  • nana - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • so
  • biber - po želji
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus i luk isecite i stavite na ringlu sa 4 šolje vode.

Kada proključa, dodajte začine (bez ljute aleve paprike i maslinovog ulja), smanjite vatru i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 10 minuta.

Nakon toga dodajte prethodno oprane heljdu i bulgur.

Dodajte i paradajz (za recept je korišćen sos od paradajza za špagete iz prodavnice sa pečurkama i bosiljkom).

Ako je potrebno, sipajte još 1 šolju vode.

Malo pre nego što sklonite sa vatre, dodajte ljutu alevu papriku i malo maslinovog ulja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti