Način pripreme
Pripremam silikonske kalupe - srca. Stavljam ih u posudu za pečenje i nalivam hladnu vodu, da pečem krem na pari.
Zagrevam rernu na 150 stepeni.
Mešam pavlaku i mleko u srednje dubokoj šerpi. Dodajem štapić vanile i rum (po želji dodajte i druge arome, kao što su korice pomorandže ili kafa).
Zagrevam smesu, sklanjam s ringle, pokrivam šerpu i ostavaljam mleko da upije aromu vanile. Mutim jaja i šećer dok se šećer potpuno ne rastvori.
Vadim štapić vanile iz mleka i procedim ga kroz cediljku u jaja u tankom mlazu, uz neprestano mešanje. Pečem krem na vodenoj pari 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Za to vreme u malu posudu stavljam jagode i šećer, kuvam oko 10 minuta i ostavljam da se ohladi. Vadim posudu s posudicama iz rerne i ostavljam krem 4 minuta da se stegne.
Oslobađam krem iz kalupa. Serviram ga okrenut dnom na gore i garniran sa sosom od jagode.
Čuvam kremiće u frižideru. Ostavljam ih da odstoje jednu noć.