Jagnjeća čorba sa karijem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
26/04/2018
"Jagnjeća čorbica sjajne boje i arome koja zagreva dušu "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano145
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso i isečemo na zalogaje. Prelivamo vodom i stavimo da provri. Izlivamo vodu, nalivamo čistu toplu vodu (1 i po litar) i stavljamo da se kuva, za vreme kuvanja sklanjamo penu koja se formirala.

Kada meso omekša, dodajemo oprane, oljuštene i isečene šargarepe i luk. Posipamo kari po ukusu. Nakon pet minuta sipamo opran pirinač (3 kašike). Začinjavamo sa solju, biberom i čubrom po ukusu.

Čorbu kuvamo dok svi sastojci ne budu gotovi. Skuvanu čorbu začinjavamo brašnom (1 kašičica) rastvorenim u svežem mleku (pola šolje).

Supamo hladnu zapršku u čorbu, dodajemo maslac (1 kašičica) i kuvamo čorbu još 1-2 minuta bez poklopca dok mešamo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar