Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Ruske palačinke sa dimljenim lososom i kavijarom

Ruske palačinke sa dimljenim lososom i kavijarom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Ruske palačinke sa dimljenim lososom i kavijarom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kavijar i ruske palačinke - prava ruska kulinarska priča"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja, belo
  • brašno od heljde - 2 kašike
  • kvasac - 1 kašika, suv
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • tečna pavlaka - 1/2 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 2 kašike
  • dimljeni losos - 200 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • mirođija - 1 kašika, sitno iseckana
  • kora limuna - 1 kašičica, narendana
  • kavijar - 2 kašike, crveni
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo brašna sa kvascem i solju, dodajemo zagrejano mleko i tečnu pavlaku, dodajemo umućena žumanca i mešamo drvenom varjačom dok ne dobijemo retko testo koje pokrivamo folijom i ostavljamo da naraste jedan sat.

Posle dodajemo belanca umućena u sneg, mešamo pažljivo i ostavljamo još 40 minuta.

U zagrejani maslac sipamo kašikom testo u kalup u krug. Pržimo dok se na površini ne pojave mehurići i okrećemo na drugu stranu. Vadimo ih i ostavljamo da se ohlade.

Promešamo kiselu pavlaku sa mirođijom i korom limuna.

Serviramo svaku palačinku sa malo smese od pavlake i malo crvenog kavijara.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: