Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Klasični milibrot sa suvim grožđem

Klasični milibrot sa suvim grožđem

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Klasični milibrot sa suvim grožđem8 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Mekan milibrot, koji će vas vratiti u detinjstvo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • ulje - 200 ml
  • kvasac - 1 kockica od 40 g ili 2 kesice od 7 g
  • šećer - 16 supenih kašika (200 g) po 4 kašike na jaje
  • kora od limuna - izrendana dva limuna
  • suvo grožđe - 100 g, potopljeno u neki koncentrat - rum, brendi, konjak, votka
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno (važno je da brašno bude kvalitetno! ) i napravite udubljenje. Ugrejte malo mleko, u njega stavite šećer da se rastopi i stavite kvasac da se aktivira.

Dodajte polovinu ulja, umutite jaja, so i izrendanu koru od limuna. Promešajte dobro dobijenu smesu i sipajte je u brašno.

Zamesite meko testo, dodajte po malo brašna. Kad dobijete lepo, meko testo, treba da počnete da postepeno dodajete preostali deo ulja, napravite rupu u testu i stavite po malo ulja, dok ga testo ne upije.

Nije obavezno da udarate testo po 100 puta, kao što su naše bake radile. Važno je da dok mesite razvlačite testo i da ga vučete, da se izduži. Posle ga izgnječite na loptu i ponovo vucite. Vežbanje je stvarno ozbiljno, ali tako se dobijaju divne niti u milibrotu.

Ali ipak, ako vas je neko iznervira, najbolji način da oterate bes je da udarate testo :))) Tako ćete dobiti jednu besplatnu antistres terapiju.

Kad testo upije svu mast, red dolazi na potopljeno suvo grožđe, koji stavljate na isti način kao i ulje. Ja sam ostavila nekoliko da stavim za ukras. Ostavite da dobro nadođe, oblikujte pletenicu, uvijte je u rolat, namažite belancem i pospite šećerom, stavite i suvo grožđe.

Ostavite da nadođe još jednom, nemojte ga stavljati u rernu. Nakon toga ga stavite da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Fantastičan
11.08.2022 22:58