Medena srca sa suvim grožđem

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
29/04/2018
"Srce nam je možda medeno, ali je u potpunosti vaše - nemojte se suzdržavati da probate "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano284
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • kakao - 2 kašike
  • med - 3 kašike
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 kesica (može i druga aroma po želji)
  • suvo grožđe - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Redom isipajte sve nabrojane sastojke u činiju i zamesite meko testo. Nakon toga razvijte testo u koru debljine oko 1 cm, pa pomoću kalupa isecite srca.

Poređajte ih u tepsiju, preko papira za pečenje, pa ih stavite u rernu na 180 stepeni.

Pecite dok ne budu gotovi - imajte u vidu da ako je rerna prethodno zagrejana, kolači budu gotovi za 10-15 minuta.

Dodajte malo brašna dok mesite, ako je potrebno.

Testo bude masno, pa je zato pri mešenju potrebno da se radna površina nabrašni.

Možete ukrasiti medenjake po želji ili ih konzumirajte bez ičega :)

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar