Način pripreme
Skuvamo makarone, ali ne potpuno.
Kuvamo ih nekoliko minuta manje od vremena napisanog na pakovanju. Treba da su blago tvrdi.
Zapžimo mleveno meso sa lukom isečenim na sitno, čenove belog luka, šargarepu narendanu na sitno rende, oljuštene i na sitno iseckane crvene paprike, ljutu alevu papriku, so, biber i bosiljak.
Na kraju dodajemo i konzervu samlevenog paradajza. Posipamo sa dosta bosiljka. Začinjavamo solju.
Čim provri sklanjamo s ringle.
Punimo makarone smesom i ređamo ih u posudu sa dnom koje se skida, u koju smo na dno sipali jedan prst smese sa nadevom.
Ređamo makarone u dva sloja, dok između dva sloja stavljamo deo nadeva. Završavamo odozgo sa ostatkom nadeva i pečemo na 180 stepeni oko 25 minuta.
Čekamo da se dobro ohlade i sklanjamo prsten sa posude.
Garniramo i serviramo.
Prijatno!