Način pripreme
1. U posudi pomešajte mleko, maslinovo ulje, šećer, sok od limete i liker od anisa, ako ste odabrali da ga koristite. Ako koristite semenke, malo ih i izgnječite i dodajte cele u tečnu smesu. Lepo promešajte žicom dok se šećer ne rastopi.
2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i cimetom i dodajte u delovima, lagano mešajte. Nemojte koristiti mikser, nego sve vreme radite žicom dok se brašno potpuno ne integriše.
3. Smesu sipajte u pleh, prečnika oko 25-26 cm i odozgo poređajte orašaste plodove.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta, ili proverite čačkalicom za zube.
Kad se kolač ohladi, pospite ga sa malo kristal šećera.
Izuzetno aromatičan, topi se u ustima. Tipičan za zonu Malage, gde ljudi obožavaju njegov ukus i čuvaju recept (Torta Malagueña de anis y aceite), predavajući ga s kolenana koleno. Kažu da je to mirs njihovog detinjstva, pomešan sa mirisom mora.
Da se i mi na trenutak prenesemo u tu atmosferu.
Neka vam je slatko!