Jagnjetina pečena na tihoj vatri

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
01/05/2018
"Pecite, dok mesno ne počne da se odavaja od koske, jedite - dok možete da dišete "
Priprema30 min.
Kuvanje480 min.
Ukupno510 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano719
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2, 5 - 3 kg
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo meso, osušimo ga kuhinjskom krpom. Utrljavamo začine sa svih strana.

Stavljamo jagnjetinu u posudu za pečenje, ali obavezno s poklopcem. Prelivamo uljem i raspoređujemo ravnomerno.

Dodajemo i šolju vode. Zatvaramo poklopcem i stavljamo u rernu.

Ja uključim rernu uveče posle 22 sata na 100 stepeni i isključujem je oko 5.30. Ne otvaram poklopac, već ostavljam tako.

Kada rešite da servirate možete da zagrejete i tada se sklanja poklopac.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar