Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od krompira»Posne ćuftice od tikvica sa specijalnim sosom

Posne ćuftice od tikvica sa specijalnim sosom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Posne ćuftice od tikvica sa specijalnim sosom
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Toliko su ukusne, da vam jedna porcija posnih ćuftica neće biti dovoljna"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • krompir - 5 komada
  • mirođija - 2 kašike, sveža
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • sos
  • krompir - 1 komad, skuvan
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • mirođija - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite tikvice, narendajte ih na krupno rende, posolite i stavite u cediljku da se ocede 1 sat.

Za to vreme skuvajte krompir i oljuštite, narendajte na krupno rende.

Dodajte dobro istisnute tikvice, sitno isečenu mirođiju, so i biber po ukusu i promešajte veoma dobro.

Oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u brašno i pržite u jako zagrejanom ulju sa obe strane. Ispržene ćuftice poređajte na kuhinjski ubrus, da se ocede od suvišne masnoće.

Za sos isecite krompir na kocke i zajedno sa mirođijom, belim lukom, pasirajte dodajući limunov sok i maslinovo ulje, posolite po ukusu i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: