Kupusnik sa mlevenim mesom i kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
10/04/2018
"Da li ćete prepoznati zašto ovaj kupusnik još zovu i muški "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano219
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, soli i vode mesimo tvrdo testo. Razvijamo 2 veće kore i 16 manjih. U dve veće savijamo 8 manjih, mažemo ih poluistopljenom svinjskom mašću i ređamo jednu preko druge.

Razvijamo kore u krugove prečnika većeg od veličine posude u kojoj ćemo peći kupusnik.

Pripremamo nadev seckajući kupus i dinstajući ga sa mlevenim mesom. Nakon što se ohladi dodajemo jaja.

Mažemo posudu za pečenje mašću i stavljamo koru, tako da krajevi vise spolja. Raspoređujemo nadev. Stavljamo drugu koru gužvajući je.

Krajeve prve kore okrećemo preko druge i uvijamo pored ivice posude. Preostalom mašću polivamo kupusnik i pečemo u umerenoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar