Način pripreme
Za nadev se luk, beli luk i šargarepa iseku na parčiće i izdinstaju u maslinovom ulju, dodaje se mleveno meso i zaprži se.
Dodaje se oljušten paradajz i pire, rastvoren u čaši vode, ostavlja se da ispari tečnost.
Dodaje se bujon od povrća ili voda i kuva se na tihoj vatri oko 45 minuta. Začinjava se po ukusu.
Za sos Bešamel se istopi maslac i dodaje se brašno, meša se neprestano i polako dok se dodaje mleko da se ne stvore grudvice. Vri dok se ne zgusne, soli se i stavlja se muskatni oraščić.
Odgovarajući kalup se maže maslacem, na dno se stavlja sos i nadev, ređaju se kore za lazanju, sos i nadev, narendan parmezan, tako se pravi maksimalno pet redova. Skroz na kraju se pokriva Bešamel sosom i narendanim parmezanom.
Peče se u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta na srednjoj rešetki.
Pre nego što se servira ostavlja se da se blago ohladi oko 10 minuta.