Način pripreme
Očistite školjke od algi, ali i bacite one koje nisu dobre ili otvorene.
Stavite ih na jaku vatru sa lovorovim listom i malo maslinovog ulja, stavite poklopac na posudu i mrdajte dok se sve ne otvore - ovaj proces traje oko 2 minuta.
Sačekajte sa se školjke ohlade i odvojite od ljušture.
U tiganju, na umerenoj vatri, rastopite maslac sa maslinovim uljem i dinstajte luk, isečen na tanak polumesec.
Kad omekša i počne da dobija boju, stavite mladi beli luk, krupnije iseckan, i posolite. Smanjite vatru i ostavite na oko 5 minuta ili dok ne bude potpuno gotovo i ne dobije boju po vašem ukusu.
Dodajte školjke i pržite i njih oko minut, nakon toga skinite sa vatre.
Jelo servirajte toplo sa kriškama limuna, čiji sok daje neverovatan ukus ovako pripremljenim školjkama.
Prijatno!