Bečki kolač Kardinal

21/05/2018
"Ukus, koji če vas odvesti direktno u raj "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 464
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • BELA KORA
  • belanca - 4 komada
  • šećer - 250 g
  • ŽUTA KORA
  • žumanca - 4 komada
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 100 g
  • vanila
  • kora od pomorandže - izrendana
  • FIL
  • sveže mleko - 500 ml
  • žumanca - 3 komada
  • skrob - 50 g, prirodan, pšenični
  • voda - 50 ml
  • šećer - oko 4 supene kašike
  • vanila
  • slatko od malina - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca na penu, dodajte šećer u porcijama. Stavite naparu i nutite dok ne postanu gusta i sjajna, i dok se šećer potpuno ne integriše.

Umutite jaja za žutu smesu zajedno sa šećerom dok ne pobele. Pažljivo dodajte brašno, vanilu, izrendanu koru od pomorandže. Mešajte spatulom.

U kalup, obložen papirom za pečenje i namazan uljem, stavite belu koru špricem, a nakon tolga i žutu. Oblikujte dve kore.

Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.

FIL

Ugrejte mleko sa šećerom. Dodajte vanilu.

Umutite žumanca žicom i dodajte skrob, rastvoren sa malo vode. Promešajte.

Kad mlego dođe do tačke da provri, dodajte žumanca sa skrobom i uz neprestano mešanje skuvajte gust fil Ostavite da se potpuno ohladi.

SASTAVLJANJE TORTE

Namažite prvu koru slatkom, odozgo rasporedite fil i pokrijte drugom korom. Rasporedite fil.

Po izboru pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar