Način pripreme
1. Isecite tikvice i patlidžan na kolutove - da ne budu veoma tanki. Patlidžan potopite u slanu vodu, da otpusti gusti so. Osušite i umočite u umućeno jaje sa malo soli i pržite dok ne porumene. Ostavite ih na ubrus, da se ocedi suvišna masnoća.
2. Propržite kriške hleba u suvom tiganju, ako su velike, onda ih isecite na pola, pa ćete tada dobiti 12 kanapea.
3. Poprskajte maslinovo ulje preko svake kriške, pa stavite preko kolutić tikvice, patlidžan, paradajz (umesto sušenog paradajza možete koristiti sveže, koje ćete malo propržite sa maslinovim uljem). Ređajte kako vam se sviđa.
4. Bri sir takođe propržite u tiganju sa nekoliko kapi maslinovog ulja, veoma kratko - samo da malo omekša i da se malo razlije. Stavite ga preko pohovanog povrća, a preko njega stavite komadiće Hamona, a po želji možete i njih propržiti na nekoliko sekundi, a preko njega možete kapnuti nekoliko kapi tamnog meda.
Kao dekoraciju preko svakog kanapea stavite čeri paradajz.
Poslužite tople.
Prijatno!