Topla salata sa pečurkama i dimljenim bakalarom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
23/05/2018
"Jedinstvena, ukusna i topla salata, koja veoma lako može biti i glavno jelo "
Priprema15 min.
Kuvanje13 min.
Ukupno28 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pod mlazom tekuće vode operite cikoriju i bejbi spanać. Dobro ocedite i pomešajte u činiji, zajedno sa vlašcem, koji ste iscepkali na manje strukove.

Isecite čeri paradajz i poređajte oko salate. Preko poređajte ribu. Poželjno je da to budu tanki fileti, pa posipajte preko orahe.

Na jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje i propržite pečurke oko 2-3 minuta, a zatim smanjite vatru, da bude umerena, pa dodajte prstohvat soli i iseckan beli luk. Pečurke, takođe, možete iseckati, ako su velike.

Prodinstajte, mešajući s vremena na vreme, još nekih 8-10 minuta, pa ih ocedite od ulja.

Tople pečurke stavite u sredinu salate i poslužite sa vinegretom, koji ste napravili tako što ste pomešali maslinovo ulje sa balzamiko sirćetom i solju.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar