Pečurke punjene prepeličijim jajima

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
25/05/2018
"Jedinstvemo predjelo, kojim ćete očarati sve goste - garantovano "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano232
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 5 komada, velike
  • prepeličija jaja - 5 komada
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • peršun - 4 - 5 struka
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • sok od limuna - 2 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i oljuštite pečurkem operite ih na kratko pod tekućom vodom, nemojte ih natapati, da se ne napoje. Uklonite drške, biće nam potrebne samo kapice.

Iseckajte na sitno beli luk i peršun (bez drški, već samo listovi) i pomešajte sa 3 kašike maslinovog ulja, sokom od limuna i malo soli.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na jakoj vatri sa kašikom maslinovog ulja i stavite pečurke otvorom na dole da se zapeku i uhavte tamno zlatastu preplanulost.

Okrenite ih i u svaku stavite po kašiku pripremljene smese, razbijte u rupe po jedno prepeličije jaje i blago posolite.

Smanjite vatru na umerenu i poklopite poklopcem na 1-2 minuta.

Možete da ostavite žumanca rovitija ili da dopečete do stepena po vašoj želji.

Lako, brzo i veoma efektno predjelo, koje će ulepšati vašu trpezu!

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar