Jagnjeći vrat sa pirinčem u rerni
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pirinač u Rerni»Jagnjeći vrat sa pirinčem u rerni

Jagnjeći vrat sa pirinčem u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Jagnjeći vrat sa pirinčem u rerni
Fotografije: Vanya Georgieva
25/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
"Probajte naš predlog i razumećete da je vrat u suštini najukusniji deo jagnjeta"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći vrat - 1 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 1 vezica
  • nana - 6 strukova, sveža
  • univarzalni začin - 1 kašika, začin za jagnjetinu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjeći vrat na odvojene porcije i pospite začinom za jagnjetinu i alevom paprikom.

Prelijte sa malo ulja i dobro natrljajte meso, pokrijte streč folijom i ostavite da se začini.

Isecite luk i nanu na sitno i operite pirinač. Sipajte luk u posudu za pečenje, pospite alevom paprikom, biberom i malo soli.

Promešajte i dodajte pirinač, nalijte tri šolje vode i stavite jagnjeći vrat.

Pokrijte posudu folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko sat i po.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: