Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Janija»Paprikaš od oslića

Paprikaš od oslića

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Paprikaš od oslića
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
26/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Paprikaš sa ribom i to kakvom, neverovatno ukusan predlog iz mediteranske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • oslić - 500 g (4 kotleta)
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paradajz - 2 komada, dobro uzreo
  • krompir - 4 komada, srednji do veliki
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica ili po ukusu
  • so
  • maslinovo ulje - oko 80 ml
  • riblji bujon - 500 ml koncentrisan, domaće napravljen
  • voda - 1 litar ili toliko koliko hust želite da bude paprikaš
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i papriku na veoma sitno i zapržite ga u maslinovom ulju dok ne bude gotov. Dodajte oljušten i narendan paradajz, beli luk i lovorov list. Kuvajte dva tri minuta i sipajte brašno.

Mešajte dok se ne zaprži (na kratko) i nalijte bujon iz dva-tri puta (treba da prethodno bude ohlađen). Nastavite mešanje dok ne dobijete kašicu.

2. Stavite alevu papriku, biber i so po ukusu i nakon dva minuta nalijte vodu. Čim provri stavite unutra krompir, isečen na krupne parčiće i kuvajte 15-16 minuta.

3. Ako je voda uvrela, dodajte spram toga kakve gustine želite da vam bude paprikaš. Ako ste nabavili sačekajte da provri i stavite kotlete ribe. Kuvajte 4-5 minuta i sklonite s vatre.

Poklopite poklopcem šerpe i ostavite jelo da odleži tako 10 minuta pre nego što servirate.

4. Servirajte sa stino iseckanim peršunom.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: